Πως να επιλέξω το domain name για το site μου

Πως να επιλέξω το domain name για το site μου

Η επιλογή και κατοχύρωση Domain Name για την ιστοσελίδα σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε το καλύτερο domain name από την αρχή.

Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ελκυστικές ιδέες και να κάνετε την σωστή επιλογή.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε όλα τα εργαλεία και τις συμβουλές που χρειάζεστε ώστε να επιλέξετε σωστά το κατάλληλο domain name για την ιστοσελίδα της επιχείρησης σας.

1. Επιλέξτε ένα domain name σύντομο και σχετικό με την επιχείρηση σας

Ένα σημαντικό κομμάτι στην επιλογή ενός domain name είναι να είναι σύντομο, ξεκάθαρο και να το θυμούνται οι επισκέπτες σας εύκολα. Μια ιδανική επιλογή θα ήταν το domain να περιέχει το όνομα της επιχείρησης και την δραστηριότητα όταν αυτό είναι εφικτό. Για παράδειγμα “hotelthalassa.gr” , εύκολο, μικρό και to the point!

2. Εύκολο στην προφορά και την ορθογραφία

Θα πρέπει να μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα το domain name σας προφορικά αλλά και γραπτά, αποφεύγοντας τυχόν λάθη και αμφιβολίες. Επιλέξτε ένα domain με απλούς και εύκολους χαρακτήρες.

3. Unique and Brandable

Το domain name σας θα πρέπει να είναι μοναδικό, ώστε να μπορείτε να ξεχωρίζει στο μυαλό των επισκεπτών σας. Χρησιμοποιήστε την επωνυμία ή τίτλο της επιχείρησης σας ώστε ενισχύσετε το brand σας διαφέροντας από τον ανταγωνισμό.

4. Να επιλέξω κατάληξη .gr ή .com ;

Αν ο κύριος στόχος μια επιχείρησης είναι η ελληνική αγορά η ιδανική λύση είναι η κατάληξη .gr , ενισχύοντας έτσι την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης και συνέπεια στην Google. Α ο στόχος σας είναι η διεθνής αγορά η κατάληξη .com κρίνεται απαραίτητη.

Σε περιπτώσεις που επιθυμείτε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένες χώρες μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το TLD (Top Level Domain) της εκάστοτε χώρας π.χ. .de για Γερμανία, .fr για Γαλλία, .it για Ιταλία κλπ.

5. Addon Domains

Σε πολλές περιπτώσεις η κατοχύρωση ενός domain name για την ιστοσελίδα ή το eshop σας δεν είναι αρκετή, είτε γιατί σαν εταιρεία θέλετε να κατοχυρώσετε και την κατάληξη gr αλλά και com για την εταιρεία σας ώστε να μην είναι διαθέσιμο για άλλους είτε γιατί εξυπηρετεί να έχετε παραπάνω από ένα domain name.

Σε αυτή την περίπτωση η ιστοσελίδα σας λειτουργεί με το base domain name π.χ. mydomain.gr και όλα τα υπόλοιπα domain που έχετε πραγματοποιούν ανακατεύθυνση κάθε φορά που κάποιος χρήστης επισκέπτεται τα domain αυτά.

Επιθυμείτε να κατοχυρώσετε το δικό σας domain name; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Κοινοποίηση: