Διαφήμιση και Social Media Marketing

Τα Social Media ή αλλιώς τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν γίνει πια ένα από τους βασικούς τρόπους διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών. Ο κόσμος των Social Media είναι απέραντος και με ευκολία μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας μέσα σε αυτόν. Μέσω Instagram, Facebook, Twitter και άλλα.. αγγίξτε κάθε άκρη της Ελλάδας και του εξωτερικού!

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε τα πλεονεκτήματα που μπορείτε να αποκτήσετε σαν επιχειρηματίες μέσω των Social Media.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Αναγνώριση των προϊόντων / υπηρεσιών σας

Με το που δημιουργήσετε τον εταιρικό λογαριασμό σας, από την πρώτη κιόλας ανάρτηση που θα ανέβει, θα κάνει “reach out” εκατοντάδες χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο με κάθε ανάρτηση η φήμη και η αναγνωρισιμότητα του προϊόντος σας θα αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι χρήστες να ενδιαφέρονται για αυτό που τους παρέχετε και να αναζητήσουν και μόνοι τους στις μηχανές αναζήτησης, στην ιστοσελίδα σας και στα social media τα υπόλοιπα προϊόντα / υπηρεσίες.

Άμεση Επικοινωνία και Feedback

Οι ώρες που ξοδεύει ένας χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολλές, και αυτό σημαίνει ότι οι απαντήσεις σε κάθε ανάρτηση θα είναι συνήθως άμεση. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση μπορεί να δει την αντίδραση και την ανταπόκριση που έχουν οι πελάτες της σε κάποιο νέο προϊόν που μόλις έχει τοποθετήσει έξω στην αγορά να μάθει αμέσως «πως το βλέπουν και τι σκέφτονται» οι πελάτες της γι’ αυτό. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με τους ακολούθους σας άμεσα και εύκολα.

Αυξημένη Επισκεψιμότητα

Χωρίς Social Media, η επισκεψιμότητα της εταιρείας ή του site σας περιορίζεται στα άτομα που ήδη σας γνωρίζουν και στα άτομα που σας ψάχνουν συγκεκριμένα. Κάθε προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προσθέτετε είναι ένα άλλο μονοπάτι που οδηγεί πίσω στην εταιρεία σας.

Καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης

Το να είσαστε ενεργοί στα Social Media “ενημερώνει” τις μηχανές αναζήτησης ότι η εταιρεία σας είναι νόμιμη και αξιόπιστη. Αυτό σημαίνει ότι, εάν θέλετε να έχετε υψηλή κατάταξη, μια ισχυρή παρουσία στα Social Media είναι σχεδόν υποχρεωτική.

Αύξηση Πωλήσεων

Ακολουθώντας την επιτυχία των παραπάνω δύο πλεονεκτημάτων καθοδηγεί στην αύξηση των πελατών σας που ισοδυναμεί με την ικανοποίηση των αναγκών τους. Με αυτό τον τρόπο με την προσπάθεια σας και την κατάλληλη βοήθεια αυξήστε σίγουρα και σταδιακά τις πωλήσεις σας.

Οικονομικά Εφικτό

Φυσικά, σαν εταιρεία πριν επενδύσετε κάπου πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι θα βγείτε κερδισμένοι. Τα Social Media είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με σχεδόν κανένα κόστος. Εφόσον στις περισσότερες πλατφόρμες η δημιουργία λογαριασμού και η ανάρτηση υλικού είναι δωρεάν.

Πιθανές απώλειες είναι ασήμαντες σε σύγκριση με άλλες μεθόδους μάρκετινγκ

Ολοκληρωτικά, τα Social Media είναι ένας από τους ισχυρότερους τρόπους marketing από κάθε άποψη. Σαν εταιρεία θα ξοδέψετε συνολικά πολύ λιγότερα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης συγκριτικά με αυτά που θα κερδίσετε.

Επιθυμείτε να μπείτε στον κόσμο των Social Media; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Κοινοποίηση: